28 August, 2011

"Last Minutes Shopping" Raya

Semalam AbgAji pergi ke bandar Kuantan utk "shopping" baju raya. Mula-mula cadang nak pakai yang tahun lepas sahaja tapi isteri AbgAji suruh juga beli baru. Katanya Raya setahun sekali lagipun tak "best" kalau pakai baju lama.
So AbgAji pergilah... Sampai di bandar Kuantan punyalah teruk "traffic jam" semua tempat penuh sesak sampai parking semua penuh. Akhirnya AbgAji "decide" cancel siang tu dan pergi malam. Hahaha dalam pukul 8.00 malam AbgAji turun semula ke bandar Kuantan, sampai sahaja terkejut sebab orang ramai penuh sesak dan "traffic jam" tersangat teruk. Ingatkan sebelah malam kurang sesak tapi lagi teruk sampai tak tau mana nak parking kerete. Akhirnya dapatlah parkir di belakang Stadium. Puhhh lega dapat juga baju raya baru hehe.

3 comments:

Nizam said...

Selamat hari raye...Maaf zahir batin...

Anak Ulu Cheka said...

tu la sape suruh shopping saat akhir
selamat hari raya

BlogAbangAji said...

Nizam - Sama-sama kita selamat Hari Raya n maaf zahir batin.

AUC - haha shopping saat akhir ni untungnya barang semua muroh sepasang baju Melayu cuma rm60 jer