31 October, 2010

Mee Goreng Mamak Versi USA

Minggu lepas seorang mamat US tu minta resepi me goreng mamak dari AbgAji, sebenarnya dah lama dia mintak tapi saja buat tak tau sebab AbgAji malas nak "translate" resepi dalam english. Tapi minggu lepas dia minta semula masa sama2 pergi "team building" aritu.

Akhirnya AbgAji dapat juga "translate" resepi ni kedalam "English" dengan bantuan kamus hahaha, tu dia dibawah ni resepi versi english.

Ingredient;
1. 1 pack Noodle (yellow colour)
2. 2 pcs Garlic
3. 50gm Leek
4. 100gm Bean sprout
5. 1 egg
6. 50gm chicken meat
7. 1 pcs Fish cake cut into small pcs
8. 5-6 tablespoon Vegetable oil/coconut oil
9. 100gm chilli sauce
10. 50gm thick soya sauce
11. A Pinch of salt

The ways ;
1. Heat the vegetable oil in the wok
2. Crush the garlic and fry until scent
3. Add in chicken meat , fish cake, chilli sauce and soya sauce then fry for a few minutes
4. Add Noodles then stir fry until the sauce and noodles mixed.
5. Make the space at the centre of the pan then add egg then stirr fry until the egg mixed together with noodles .
6. Lastly add the leek and bean sprout and stir fry for 1 - 2 minutes.
7. Done!! Now you can serve. Normally is good eating with pickle chilli.

Tak tau jadi ke tidak Mamat tu memasaknya. Tapi kata dia pada Isnin lepas dia dah buat sedap katanya. Kalau korang nak try buat "copy" atau salin jer resepi tu hehe.

09 October, 2010

Cerita Tentang Hantu Raya Dalam Bisnes Online

Salam sejahtera,

Hari ini AbgAji nak cerita tentang autoresponder.

Apa itu autoresponder(AR) sebenarnya?

AR adalah robot atau pekerja kita yang tugasnya menghantar email secara automatik padawaktu yang kita tetapkan kepada pelanggan yang menginginkannya. AR ini akan menghantar email walau berapa banyak pelanggan yang kita ada sekali pun, dengan memanggil nama mereka secara individu.

Contohnya, sekiranya anda terjumpa mana2 website yang meminta anda mengisikan nama dan email, bila anda submit sahaja, terus anda dapat satu email yang meyuruh anda mengesahkan email anda terlebih dahulu dengan klik link yang diberikan dibawah. Walau pun anda submit pukul 3 pagi, email tersebut tetap masuk, siap panggil nama anda pulak tu. Anda mula hairan, orang ni tak tidur ke? Jawapannya "Tidur" dia suruh hantu raya dia buat kerja, namanya "AR Trafficwave".

Esok pula anda dapat satu lagi email dari kawan tu, penerangan mengenai produk yang dia tawarkan, lusa dapat lagi satu, tulat dapat lagi satu, tunggeng dapat lagi satu, dan kita mula terfikir, dia ni tak ada kerja lain ke, asyik hantar email je, jawapannya "Memang dia tak ada kerja, asyik memancing aje", yang hantar2 tu hantu raya dia namanya "AR Trafficwave", bukan dia.

Kita yang tak tahu ni pun balaslah, terima kasih kerana menghantar, saya sangat menghargai pengorbanan awak membuat semua ini bla bla bla bal...... Saya pun jawab "Sama2, saya memang rajin..." padahal perniagaannya sudah pun mencapat tahap autopilot... bergerak sendiri. Hantu raya tersebut tengah sibuk menghantar email yang kita perintahkan keseluruh dunia, 24 jam sehari, 367 setahun, lompat dua kali.

Untuk menggunakan perkhidmatan AR yang teramat rajin ni, kenalah bayar gaji dia, kalau bayar rajin la dia, kalau tak, nanti dia tak buat kerja. Gajinya sebulan yang kita kena bayar adalah lebih kurang RM65. Tetapi kerjanya lebih cekap daripada 10 kerani sekali pun. Bukan RM650. Mana ada kerani nak bangun pukul 3 pagi jawab email. Tanpa AR anda tak akan mampu buat kerja sorang-sorang, tanpa AR anda tak mampu nak hantar email ke beribu-ribu pelanggan, setiap hari pulak tu, siap panggil nama sorang2 pulak tu. Email yang dihantar setiap hari itu dipanggil email kempen. Satu AR dengan gaji RM65 boleh buat banyak kempen, boleh mengendalikan bilangan pelanggan ramai, dan tak pernah ponteng kerja, walau pun anda setkan penghantarannya di malam hari.

Jadi sesiapa yang tiada lagi autoresponder, elok bela seekor autoresponder, rajin sangat, tak payah bagi makan, bagi gaji je, pandai le dia.....Jika anda berminat klik disini untuk pendaftaran, tapi jangan ambil yang free punya, kerana AR ini pun anda sistem affiliate, nanti anda terlepas banyak komisyen yang sepatutnya dapat jadi tak dapat.

https://www.trafficwave.net/cgi-bin/newmember/enrlform.cgi/ramzicentre/paid


Tapi bila dah melanggan dengan AR ni kena belajar cara menggunakannya, kalau tidak rugi sahaja banyar gajinya setiap bulan, ada beberapa perkara yang anda ketahui mengenai AR ni:

1. Membuat nama kempen tersebut.
2. Pengesahan email bila orang menjadi pelanggan anda.
4. Ambil borang web untuk diletakkan dalam website anda.
3. Buat Email Kempen
5. Broadcast Email

Video dibawah menerangkan bagaimana untuk setkan Autoresponder anda

Bila dah tahu menggunakannya dan GUNAKAN. Semua ilmu yang kita tahu jadi tak guna kalau kita tak pakai dan amalkan.

08 October, 2010

Bengkel Bina Website Online #5

1. Teknik memasukkan gambar dari url luar



Tip2 Untuk Membina Website dan teknik iklan di internet KLIK DISINI

06 October, 2010

Rahsia Anda Menggunakan Bantal

Kali ini AbgAji nak cerita rahsia disebalik cara kita menggunakan bantal bila kita tidur, hehe tak tau pulak betul atau tak, AbgAji dapat info ni dari emel seorang kawan, nampak menarik utk dikongsi.

1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa Seni. Mereka Mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap Lukisan, muzik Dan sastera. Perasaan mereka halus Dan jiwa mereka romantik. Kadangkala Ada yang Boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui Mimpi. Mereka Juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam Kehidupan seharian Mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka Jarang membuat Keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan Pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan, berdasarkan fikiran dan, bukan nafsu semata-Mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn orang ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka, cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas, untuk mencapai cita2. Mereka tidak suka berusaha.

5) Tidur tanpa bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Tidak punya bantal
Kasihan betul... Pergi kedai belilah satu, bukanya mahal pun..!!



Untuk dapatkan pendapatan RM2000 - RM5000 setiap minggu dapat menarik perhatian anda daftar percuma KLIK DISINI



Tip2 Untuk Membina Website dan teknik iklan di internet KLIK DISINI Atau isikan nama dan emel dibawah.



Nama
Email

03 October, 2010

Bengkel Bina Website Online #4

Mulakan pembinaan website latihan dan membiasakan diri anda dengan NVU dan button yang penting.


Cara upload file ke tapak domain.


Tip2 Untuk Membina Website dan teknik iklan di internet KLIK DISINI Atau isikan nama dan emel dibawah.