29 March, 2010

Tak Boleh Ambil Gambar Disini!!

Dah lama AbgAji tak update blog ni, entah 2-3 ari ni malam jer nok surf tenet ni. nok kate sibuk sangat tak juge, cam biasa jer. Sampai blog kawan-kawan pun tak sempat nak tengok. Ari Sabtu lepas biasalaa jalan2 bawok bebudok ke Kuantan Parade. Bukan apa aritu janji dengan anak lelaki AbgAji nok belikan mainan. Biasalaa ada 3 orang anok lelaki ni, nok beli mainan sesaje. Kita silap cakak pun kata kita janji. Pulok tu tuntut janji yg kita tak janji tu setiap masa yg demenya ingat. Sampai satu kedai mainan yg paling beso di situ, bebudok mula pilih nok itu, nok ini tapi bila tengok hargenya pepalih maheinya. AbgAji sempat amik gambo, lepas 1 kali snap datang pembantu kedai ter sound AbgAji.
Pkedai - Abang tak boleh amik gambar kat sini.
AbgAji - kenapa tak boleh...?
Pkedai - tak tau kenapa, memang tak boleh Abg.
AbgAji - kala tak tau sebabnya makna saya bolehlaa amik lagi.

Pastu AbgAji saje menyakat dia terus snap lagi satu.

Pkedai - Abang maaf, tolong jangan ambil gambar disini .
AbgAji - Saya amik gambo anak saya jer tak boleh juga ke?
Pkedai - Tak boleh juga bang.

Abgaji saje takde keja terus menyakat lagi pembantu kedai tu, dengan muka serius AbgAji tanya dia semula;

AbgAji - Awak kenal saya tak?
Pembantu kedai tu mula gabra, muka dia berubah sikit, hehe dalam ati AbgAji mula tergelak nengok reaksi dia. Dia senyap jer, abgAji tanya lagi;

AbgAji - Awak kenal saya tak?
Pkedai - Tak kenal....
AbgAji - kalau tak kenal takpe laaa.

Pastu dengan selamba jer AbgAji snap 2 kali lagi, pembantu kedai tu tengok jer tak berani kot naok tegur, tapi dalam ati Abang rasa kesian ada, nak tergelak ada bukan apa hehe sebab dia takut kerana dia tak kenal AbgAji, bukan apa kala dia kenal takut juga kot dia saman haha.. tak pepasal masuk mahkamah pulok.




Izzat memang minat betul ni sampai duduk tu.




nok pilih yg mana satu yek

Lepas tengok mainan gi shopping menda lain pulok.

Dah penat nok balik dah ni.

4 comments:

piewahid said...

slm abgaji,
bijak, bijak.... hehehehe...
mmg la ikut law xleh amik gambo sbb dia org takut company lain compare harga dan sbotaj. masalahnya tolak ansur la sikit...
bkn apa, kdg2 bloggers ni tolong promote tempat dia org..

Anak Ulu Cheka said...

aok ni suka ngat menyakat...sian budak tu

zulkbo said...

salam bang aji..
jahat aok nyakat budok tu..
mau dia ingat aok SB ke apa
he he

BlogAbangAji said...

salam, Piewahid - memang bete tu kita iklan percuma jer ya.

Mitos, Zul - sesekali nyakat orang seronok weh