21 March, 2010

Aktiviti hari Ahad

Ari ni AbgAji jadi cheflaa pulok, anak2 nak makan spaghetti. Dorang kata dah lama ayah tak masak utk diorang semua. Dengan berat ati AbgAji memulakan tugas menyediakan bahan2 yang perlu untuk buat sos spaghetti. Nak membuat sos spaghetti ni bukannya susah sangat, tu dibawah tu bahan2 yang perlu, Daging yang dikisar, bawang merah, bawang putih, celeri, tomato, karot dan cendawan butang. Yang tak gambar tu cuma dan lada bulat (omputih kata capsicum) dan tomato puri. Kala nak bagi aromanya gaya barat sikit kena masukkan serbuk Oregano atau Basil.



Ini AbgAji tengah memasak sos. Sempat pulok tu berposing hehe.

6 comments:

piewahid said...

waa...
dh la pandai memasok, smpat bgaya lagi tu abg aji. hehehehe..

zulkbo said...

salam..
wah berbakat tuh..he he
nape tak tunjuk yang dah siapnya
nak jugak nengok wehh..he he

LIPISLADY said...

Assalamualaikum,

Lawo blog Abang Aji nih, ija, sejuk mata memandang...

Sedaknya makan spaghetti, lama keh tok makan teringinlah pulok...

BlogAbangAji said...

Piewahid - haha biasa laa kalai org lelaki memasok ni, kekadang gaya jer lebihnya

Zul - bukan taknok tunjuk yg dah siap takut semua kecor lior nanti, deme seme mohlaa dtg kuantan cuba try test nanti kwn buat spesel.

Llady - tkasih deme puji blog kome, memang sedak weh spaghetti ni, senang jer membuatnya kala org pompuan sedey jer membuatnya seme dalam kepala.

a kl citizen said...

assalammualaikum

ada gaya chef international...

BlogAbangAji said...

Wsalam, klcitizen , tak sampai international lagi hehe boleh bgaya ngan family an kengkawan jer.