31 March, 2010

15 Mac 1996 WR Grace Kuantan


Nih Gambo kome yg diambil kala tak silap dalam April 1996.

Dalam sedar tak sedar dah abis bulan Mac. Esok dah masuk bulan April. Tadi kat opis AbgAji secara tak sengaja jumpa gambo ni tadi. Masa nih AbgAji mula kerja di Kuantan nih. Sebuah kompeni dari US, WR Grace Specialty Chemicals. Dah 14 tahun rupanya AbgAji kerja disini.
Masa tu AbgAji muda belia lagi teha yang baju kuning te. Masa tu bangunan masih lagi dalam pembinaan, tengok te di belakang besi masih lagi berceracak. Masa nih Kome tengah sibuk untuk setup bilik makmal maklumlaa kome semua ni pakar tentang Quality Control hahaha.


Ini kenangan masa kompeni hantor latihan di Worms, Germany. Bandor Worms ni kecik jer, tapi cantik dan bersih. AbgAji tinggal di Hotel Nebelungen. Hotel ni bangunan lama zaman pertengahan dulu, Kata demenya hotel ni berhantu. AbgAji tak jumpa pun, tapi mungkin juga sebaknya bila malam jer macam ada pesta di hotel ni. Bunyi meriah sangat tapi bila keluar biasa jer takde apa2 pun. Masa tu AbgAji tak terfikir langsung tentang hantu2 nih. Buat tak tau jer


Time ronda2

Ni bergambo masa nok sarapan pagi. Rasanya ni pagi last di German ni.

2 comments:

zulkbo said...

salam bang aji..
seronok juga bial berpeluang belajar di negeri orang yek?hujan emas negeri orang ..hujan batu negeri kita..rasanya bang aji pasti tau mau yang mana..he he

BlogAbangAji said...

Salam Zul - bete tu memang seronok weh pegi negeri orang, tapi negeri kita juge beh kat walapun ujan batu.