10 April, 2009

Kemalangan Di Persimpangan Balok Perdana 9/04/09Kemalangan ini melibatkan adik Ipar Abg Aji. Menurut beliau Kemalangan berlaku ketika berhenti untuk membelok ke kanan sebuah motorsikal tiba tiba merempuh bahagian depan keretanya. Alhamdullilah beliau tidak mengalami mengalami kecederaan tetapi penunggang motorsikal itu cedera parah. Penunggang mengalami patah kaki dan pembonceng mengalami luka dikaki kanan. Menurut saksi penunggang motorsikal memecut laju untuk "test power". Penunggang juga tidak mempunyai lesen memandu dan tidak memakai topi keledar. Mereka berdua bernasib baik kerana cedera dikaki jika terkena dikepala mungkin lebih parah.
Inilah masalah kami di Balok Perdana Fasa II ini. Setiap petang ramai anak anak belasan tahun merempit di sekitar taman ini. Kami telah lapor kepada pihak polis, tetapi perkara ini sering berulang.Apabila pihak polis memantau hanya aktiviti merempit ini tiada untuk 2 - 3 hari. Selepas itu ia berulang lagi begitulah seterusnya.
Pada pendapat Abang Aji untuk mengatasi masalah ini perlu ada kesedaran dari ibubapa. Mereka perlu pantau aktiviti anak-anak mereka.

No comments: